Kinderen helpen bij verlies

Hoe ouders hun kind tijdens en na de uitvaart kunnen ondersteunen
Verlies
10 augustus 2018
Dag Lieve (display)
18 oktober 2018
Show all

Of wilt u een proefexemplaar aanvragen?

Voor wie is deze uitgave?

Deze uitgave is ontwikkeld voor uitvaartorganisaties die ouders van kinderen willen ondersteunen. De opbouw van de uitgave is daarom anders dan normaal. Hiermee sluit het naadloos aan op uw dienstverlening en ondersteunt het ouders van kinderen hun kind beter te begrijpen en te begeleiden bij het afscheid, de uitvaart en de periode daarna.

Over de uitgave ‘Kinderen helpen bij verlies’

Kinderen gaan op hun eigen, specifieke manier met verlies om. Met Kinderen helpen bij verlies optimaliseert u uw uitvaartzorg. U geeft met deze uitgave steun en informatie aan ouders/verzorgers. Met dit mooi geïllustreerde boekje biedt u ze handreikingen om kinderen te begrijpen én bij te staan: hoe beleven zij het afscheid en hoe gaan zij om met verlies? Het boekje gaat over kinderen in alle leeftijden en is geschikt voor alle verliessituaties. Dankzij de combinatie van informatie en praktische tips is deze uitgave een waardevolle aanvulling op uw zorg.

Inzetbaarheid bij uw dienstverlening

Het boekje biedt, naast alle hiervoor beschreven onderwerpen, ook informatie over het betrekken van kinderen bij de uitvaart. Daarom is het prettig dit boekje in een vroeg stadium te geven zodat nabestaanden het optimaal kunnen gebruiken. Natuurlijk kunt u de belangrijkste adviezen in uw begeleiding meegeven.